Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ…H ΖΩΗ ΜΑΣ!

Η ενέργεια, λόγω των πολλαπλών και συνεχώς αυξανομένων εφαρμογών της, αποτελεί ένα από τα βασικότερα θεμέλια της σύγχρονης ζωής. Η πλέον, απαραίτητη, σε όλους μας, και πιο ευκολόχρηστη μορφή ενέργειας, είναι η ηλεκτρική αφού είναι παρούσα σε όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Ας συλλογιστούμε την καθημερινότητα μας..Μπορεί κάποιος να ζήσει με την απουσία ηλεκτρικής ενέργειας; Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια για να εξυπηρετήσει στον μέγιστο βαθμό όλες του τις ανάγκες. Οι ηλεκτρικές συσκευές δεν λείπουν από τις καθημερινές μας δραστηριότητες αφού αφορούν τις ίδιες μας ανάγκες αλλά και την ενημέρωση και διασκέδαση μας. Έτσι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ο ηλεκτρισμός είναι πλέον αναγκαίος παράγοντας για την διαβίωση του ανθρώπινου οργανισμού.

Η Κύπρος, χαρακτηρίζεται ως ένα ενεργειακά απομονωμένο νησί, το οποίο δεν διαθέτει δικούς της ενεργειακούς πόρους. Διαθέτει όμως αφθονία ηλιακής ενέργειας και πολύ καλές κλιματικές συνθήκες τα οποία αποτελούν μεγάλο ενεργειακό πλούτο για το νησί μας.

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν τον ενεργειακό μας πλούτο…

Είναι πολύ εύκολο για το νησί μας να υλοποιήσει τους ενεργειακούς της στόχους,  μέσω των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα προσφέρουν μια ελκυστική λύση για όλους τους τύπους εφαρμογών που απαιτούν οικονομική και αξιόπιστη παροχή ενέργειας ακόμη και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στο νησί μεγάλη αύξηση  στην προώθηση και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων αφού όλοι οι πολίτες μπορούν πλέον εύκολα να εκμεταλλευτούν τον φυσικό μας πλούτο, για οικιακή χρήση( Net-metering και συστήματα ανακύκλωσης νερού πισίνας),  για επιχειρήσεις/βιομηχανίες (συστήματα αυτοπαραγωγής) αλλά και για ηλεκτροδότηση σε περιοχές όπου η πρόσβαση στο δίκτυο δεν είναι εφικτή (αυτόνομα συστήματα).

 

 

Related Post

0 Comments

leave a comment